Entrada destacada

Les festes majors mexicanes i les danses tradicionals

Un dels trets característics del poble mexicà és la seva visió festiva de la vida. Tal com ho va explicar molt bé Octavio Paz a El laber...

Translate

dimarts, 28 d’abril del 2009

Entre Gustos...


Sóc fort, prô no m’agrada gens el fort
en el rostit o el brou de cada dia,
ni notar el pebre en les salsetes,
menys en la salsa a la vinagreta,
que és l’escull on cullo els cargols.

Les cols farcides i les de Brussel·les
també m’encanten, igual que el meló.
Les llepo, les suco i en faig pilonets
al plat de terrissa, curull de records
d’horts conreats amb prou patiment.

Les botifarres dolces, i el conill dolç també, 
són plats com pocs per llepar-s’hi els ditets, 
cansats de frankfurts xucats amb mostassa 
menjats a corre-cuita per alts executius 
amb música country i un llarg cafè amb gel.

Però l’arròs blanc sol, tacat de salsa verda 
entra a l’estiu d’allò que es diu més bé; 
uns talls de lluç, fregit o a la romana, 
de segon plat, o un bon suquet de peix, 
i un gelat de trufa o un sorbet de nata.

-->©Joan Fort i Olivella, Girona, agost de 1987

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada